Армія РФ показала, як намагалася збити Storm Shadow на мостах через Чонгарську протоку між Херсонщиною і Кримом

Новини
чонгар
Удари ЗСУ по автомобільним мостам біля Чонгару Фото: скриншот відео

Армія РФ показала, як намагалася збити Storm Shadow на мостах через Чонгарську протоку між Херсонщиною і Кримом – вранці 22 червня 2023 року ЗСУ завдали ракетного удару по мостах на адмінкордоні між Херсонською областю та Кримом у районі КПВВ Чонгар.

Відео «роботи» зенітного ракетно-гарматного комплексу «Панцирь-С1» опублікували у соцмережах.

На відео чути розмову російських військових, за їх словами, уражені не всі цілі.

Як повідомлялось, вранці 22 червня 2023 року ЗСУ завдали ракетного удару по мостах на адмінкордоні між Херсонською областю та Кримом у районі КПВВ Чонгар. Сполучення з Кримом припинено в обидва боки. Російські військові не пропускають ні автомобілі, ні піших.

Цей шлях є частиною так званого «сухопутного коридору» до Криму, яким значна частина автотранспорту з РФ прямує на півострів і назад через обмеження руху Керченським мостом після вибуху на ньому в жовтні 2022 року.

Окупанти показали відео пошкоджень нового та старого автомобільних мостів через Чонгарську протоку між Херсонщиною і Кримом. Про стан залізничної колії, яка прокладена на насипній дамбі через Сиваш і частково – по мосту  у 8 кілометрах на захід від автомобільного мосту, не повідомляється.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові, план бліцкрігу — захопити Київ за два-три дні — провалився, російська армія відступила від столиці. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України.

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter