Кінець заколоту. Прігожин розвертає колони і йде у зворотному напрямку

Новини
пригожин

Власник ПВК «Вагнер» Євген Прігожин заявив, що «вагнерівці» припиняють заколот і колони більше не прямують до Москви, а будуть повертатись до місць дислокації у польові табори.

За його словами, зараз «настав момент, коли кров може пролитись».

«ПВК «Вагнер хотів розформувати. Ми вийшли 23 червня на «марш справедливості», за добу ми пройшли не доходячи 200 км до Москви, за цей час ми не пролили жодної краплі крові наших бійців. Зараз настав той момент, коли кров може пролитися, тому. Розуміючи всю відповідальність за те, що буде пролито російську кров з однієї зі сторін ми розгортаємо свої колони та йдемо у зворотному напрямку до польових таборів згідно з планом», — заявив він.

Пресслужба самопроголошеного президента Білорусі Олександра Лукашенка увечері 24 червня повідомила, що протягом дня 24 червня він провів перемовини з ватажком найманців ПВК «Вагнер» Євгеном Прігожиним, на прохання Путіна. Вони нібито домовилися «про неприпустимість розв’язування кривавої бійні на території Росії».

У пресслужбі Лукашенка заявили, що Пригожин нібито погодився зупинити рух «вагнерівців» на території Росії та про подальші кроки щодо деескалації.

У повідомленні пресслужби Лукашенка ідеться, що сьогодні вранці президент Росії Володимир Путін поінформував його про ситуацію на півдні Росії із приватною військовою компанією «Вагнер».

«Глави держав домовилися про спільні дії. У розвиток домовленостей, президент Білорусі, додатково уточнивши наявними власними каналами ситуацію, за погодженням з президентом Росії провів переговори з керівником ПВК Вагнер Євгеном Прігожиним. Переговори тривали протягом дня. Внаслідок чого дійшли домовленостей про неприпустимість розв’язування кривавої бійні на території Росії. Євген Прігожин прийняв пропозицію Президента Білорусі Олександра Лукашенка про зупинення руху озброєних осіб компанії Вагнер на території Росії та подальші кроки щодо деескалації напруги», — ідеться у заяві.

Там додали, що на цей час «на столі абсолютно вигідний і прийнятний варіант розв’язки ситуації, з гарантіями безпеки для бійців ПВК Вагнер».

  • У ніч на 24 червня власник ПВК «Вагнер» Євген Прігожин заявив, що розпочинає «похід на Москву».
  • ПВК «Вагнер» рушили на Ростов-на-Дону, потім Вороніж. Відбуваються зіткнення з російською армією.
  • Президент Путін назвав усе «заколотом» та ввів антитерористичну операцію.
  • Бої відбуваються на значній частині східної РФ.