Таїса Гайда, вінницька журналістка-розслідувачка, волонтерка, померла у лікарні у Польщі

Новини
Таїса Гайда, керівниця громадської організації «Автомайдан Вінниччина»

У п’ятницю, 30 червня, у польській лікарні померла Таїсія Гайда, вінницька журналістка-розслідувачка, волонтерка та голова громадської організації «Автомайдан Вінниччина». Таїсія Гайда отримала опіки 70% тіла через нещасний випадок і була евакуйована закордон зі Львова.  Про поховання відомої громадської діячки обіцяють повідомити згодом.

Про це повідомляє громадська організація «Автомайдан Вінниччина».

«Ми втратили Таю…Перестало битися її мужнє серце…Вона все могла здолати на своєму шляху! Вона пробивала світло у темних тунелях корупції і шахрайства на найвищому рівні! Вона допомагала фронту, нашим воїнам, хворим! Вона робила мільйон важливих справ для України і для українців!», – написали в громадській організації.

Таїсія Гайда 17 лютого 2017 року

Таїсія Гайда 17 лютого 2017 року

Ірина Федорів, головна редакторка Руху Чесно, учасницею якого була Таїса Гайда,  пише про антикорупційні розслідування Таїси Гайди: «Вона могла набрати ввечері й розказати про якусь малу громаду Вінниччини і я розуміла, що там вона, як завжди, знайшла діамант. Її матеріали в топах переглядів на сайті ЧЕСНО… Ці кейси брали провідні ЗМІ країни, це завжди було глибоко. Вона «ламала хребти» корупціонерів».

Таїсія Гайда та «Автомайдан Вінниччина» з 2014 року  опікувалися бійцями батальйону «Крим» та сім’ями кримських татар, які вимушено переселились на Вінничину після окупації Криму Росією. 

Таїсія Гайда разом з  ветеранами АТО та ГО «Автомайдан Вінниця”  викрили севастопольського сепаратиста Антона Шевцова, призначеного керувати обласною поліцією у 2016 році, і домоглися його звільнення з посади, відкриття кримінальної справи і затримання. Однак завдяки  затягуванню у суді обрання запобіжного заходу Шевцов вийшов з-під варти і втік до окупованого Криму. У березні 2023 року СБУ повідомила Антону Шевцову про підозру у державній зраді. 

Детальніше читайте і дивіться матеріали ЦЖР, створені за участі Таїси Гайди: 

«Сепар» Шевцов: З МВС України на службу ФСБ 

«Сепар» Шевцов: як підозрюваний у держзраді займається українськими військовополоненими та їхніми родичами».