Кількість загиблих через обстріл окупантами Лиману зросла до семи людей, ще 13 поранені

Новини
Хвостова частина касетного снаряду від РСЗВ «Смерч», якими війська РФ обстріляли місто Лиман, 08.07.2023. Фото: facebook.com/don.gp.gov.ua

Кількість загиблих через обстріл російськими окупантами касетними боєприпасами з РСЗВ «Смерч» міста Лиман на Донеччині зросла до семи людей, ще 13 було поранено.

Про це повідомляє Донецька обласна прокуратура.

«За попередніми даними, 8 липня 2023 року близько 09:55 війська РФ обстріляли центр м. Лиману касетними снарядами з реактивної системи залпового вогню «Смерч». Під прицілом окупантів опинилися місцеві, які перебували на вулиці та поблизу торговельних прилавків. Внаслідок атаки загинули семеро цивільних віком від 52 до 71 року. Також тринадцять людей – сім жінок та шість чоловіків отримали осколкові поранення. Усіх постраждалих доставили до медичного закладу, двоє у важкому стані», – йдеться у повідомленні.

Крім того, було пошкоджено приватний будинок, п’ять легкових машин та магазин. На місці події продовжують працювати парамедики, прокурори й поліцейські. Остаточна кількість жертв російської агресії ще уточнюється.

За процесуального керівництва Донецької обласної прокуратури розпочато досудове розслідування у кримінальному провадженні за фактом порушення законів та звичаїв війни (ч. 2 ст. 438 КК України).

Як повідомлялось, вранці 8 липня 2023 року на Донеччині російські окупанти вдарили з ракетних систем залпового вогню по місту Лиман. На початку було відомо, що внаслідок обстрілу щонайменше шестеро людей загинули і п’ятеро були поранені.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter