ЗСУ знищили російський ЗРК С-400, з якого була запущена ракета по кафе у Краматорську, де загинули 12 людей

Новини
Знищений Силами оборони росіський ЗРК С-400 «Тріумф» під Дебальцевим. Фото: facebook.com/kommander.nord

Сили оборони за допомогою високомобільної ракетно-артилерійської системи HIMARS знищили російський зенітно-ракетний комплекс С-400, з якого війська РФ 27 червня обстріляли кафе у Краматорську, де загинули 12 людей.

Про це повідомляє Оперативне командування «Північ» ЗСУ.

«Сили оборони помстилися окупантам за обстріл Краматорська. За допомогою HIMARS бійці знищили дорогу російську ЗРС С-400 «Тріумф», яка розташовувалась під Дебальцевим. За наявними у Центру стратегічних комунікацій даними, це саме та С-400, з якої була випущена ракета по піцерії в Краматорську», – йдеться в повідомленні.

Як повідомлялось, увечері 27 червня 2023 року російські загарбники вдарили ракетами по кафе у Краматорську Донецької області. Внаслідок обстрілу загинули 12 людей, серед них три дитини, постраждало 60 осіб (зокрема дитина).

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter