В Якимівці на Запоріжчині мешканці скаржаться на пограбування окупантами, яким допомагають місцеві колаборанти

Новини
якимовка

В Якимівці, що на окупованій частині Запорізької області, місцеві мешканці потерпають від пограбунку, який влаштовують російські військові за сприяння місцевих колаборантів. Скарги на поведінку вояк окупаційні силові структури ігнорують.

Якимівці скаржаться на росіян і колаборантів у соціальних мережах, повідомляє Центр журналістських розслідувань

“Звертаюся від імені власників будинків в Якимівці, чиї оселі відібрали російські військові. Місцеві квартальні все їм розказують, де який будинок пустує, потім орки одразу туди заселяються, після того як заселилися, починають виносити все з будинку (побутова техніка, одяг та інші речі). Звернення в місцеву комендатуру та поліцію результату не дає”, – пишуть мешканці в місцевих пабліках.

За словами мешканців Якимівщини, така сама ситуація майже в усіх населених пунктах – більшість хат, власники яких виїхали, вже розграбовано. 

“Здається, кожен новий “завоз” окупантів ще жадібніший до майна. Але що ще гірше, то це стан, в якому вони лишають житло після виїзду. Сумніваюся, що після звільнення в будинках, де селились “асвабадітєлі” взагалі можна буде жити”, – розповідає мешканка одного з сіл району.

За словами людей, що залишилися в окупації, вони неодноразово ставали свідками, як через логістичного оператора, що діє на території ТОТ, російські військові відправляли техніку в Крим і в Краснодарський край.

Інформацію про пограбування осель ЦЖР підтвердив і начальник Якимівської селищної військової адміністрації Олександр Правосуд.

“Так, є різні випадки і ми володіємо певною інформацією. Але, на мій погляд, це більше компетенція правоохоронних органів і я не можу брати на себе відповідальність по розголошенню такої інформації, аби не зашкодити потенційному слідству та покаранню винних осіб”, – зауважив Правосуд.

  • Окупанти на Запоріжчині продовжують грабувати місцеве населення під виглядом «націоналізації». Майно українських громадян, які не пішли на співпрацю з ворогом, захоплюють і передають росіянам або місцевим колаборантам. Ті в свою чергу, продовжують працювати під брендом українських компаній та на їхньому обладнанні. Так відбулося з відомим мелітопольським приватним медичним центром «Авіценна».