В Одесі внаслідок ракетного удару військ РФ постраждали щонайменше четверо осіб

Новини
Фото: dumskaya.net

В середмісті Одесі внаслідок ракетного удару військ РФ вночі 20 липня щонайменше четверо людей отримали поранення.

Про це повідомила керівниця об’єднаного пресцентру Сил оборони півдня України Наталія Гуменюк в ефірі національного телемарафону.

«В Одесі, в середмісті, зруйновано адміністративну будівлю. Наслідки ще уточнюються, тому що вибуховою хвилею пошкоджено дуже багато будинків навколо і різних будівель. Є інформація вже щонайменше про чотирьох постраждалих, яким надано медичну допомогу», – сказала Гуменюк.

Крім того, додала вона, є влучання у складські приміщення в області.

«Влучання в області стосуються об’єктів логістики. Це складські приміщення. Там про постраждалих поки інформації немає. Остаточні дані уточнюються», – зазначила Гуменюк.

За її словами під час атаки по Одесі та області російські війська застосувала різні типи ракет.

«Ми знаємо, що були застосовані ракети різного базування. Долучався до атаки і підводний човен, який ніс чергування в Чорному морі. І стратегічна авіація з випуском ракети Х-22, і застосовувалися берегові ракетні комплекси типу «Онікс» і, ймовірно, «Іскандер»», – розповіла Гуменюк.

В свою чергу, міський голова Одеси Геннадій Труханов повідомив, що внаслідок атаки у місті пошкоджено дитячі ясла, дитячий садок, поруч розташований будинок. Він додав, що на місці ракетного удару під завалами шукають людину, ще одну шпиталізували у важкому стані.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter