На Херсонщині депутат Генічеської міськради, аніматор Богдан Казнавецький отримав підозру в державній зраді

Новини
Богдан Казнавецький
Богдан Казнавецький

Херсонська обласна прокуратура 25 липня повідомила про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану 24-річному Богдану Казнавецькому, аніматору, депутату Генічеської міської ради від «ОПЗЖ». Як уже раніше писав ЦЖР, він добровільно перейшов на бік окупантів. За це йому світить довічне позбавлення волі.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на текст підозри.

Слідчі встановили, що депутат Генічеської міськради Богдан Казнавецький не пізніше квітня 2022 року з ідеологічних мотивів перейшов на бік ворога. Спочатку він отримав посаду, на якій займався організацією роботи та управління захопленими закладами освіти та культури в Генічеській громаді. Він проводив масові заходи на підтримку РФ, підбирав працівників до незаконно створених загарбниками установ. Казнавецький схиляв земляків переходити на бік росіян під тиском і погрозами. 

В травні 2022 року Богдан Казнавецький проводив так звані вибори окупаційного старости села Рівне Генічеської громади. Згодом його призначили першим заступником гауляйтера Генічеська.  

Про перехід Казнавецького на бік ворога ЦЖР повідомляв ще в квітні 2022 року. Тоді його призначили завідувачем окупаційного відділу культури Генічеська.

До повномасштабного вторгнення РФ в Україну Богдан Казнавецький займався організацією культурних заходів, був аніматором на дитячих святах

За скоєний злочин прокуратура повідомила йому про підозру в державній зраді, вчиненій в умовах воєнного стану – за ч. 2 ст. 111 КК України. Санкція статті передбачає покарання позбавленням волі на строк 15 років або довічним позбавленням волі, з конфіскацією майна.

  • Як писав ЦЖР, Служба безпеки України 7 липня повідомила про підозру в колабораційній діяльності 39-річній Олені Терських, нинішній гауляйтерці Генічеського району Херсонської області. За скоєний злочин їй світить від п’яти до десяти років позбавлення волі.