Нардеп Арістов, який хотів продавати Росії воду для Криму, складає мандат через викриття Слідством.Інфо його відпочинку на Мальдівах

Новини
Юрій Арістов Фото: krymr.org

Народний депутат від фракції Слуга народу Юрій Арістов, який хотів продавати Росії воду для Криму, складає мандат через викриття Слідством.Інфо його відпочинку на Мальдівах.

Про це повідомив голова Верховної Ради Руслан Стефанчук.

За його словами, заява Арістова про складання мандату надійшла до Верховної Ради, її розглянуть на найближчому пленарному засіданні.

Раніше Слідство.Інфо, посилаючись на джерела, розповіло, що Арістова у середині липня помітили на Мальдівах на п’ятизірковому курорті Waldorf Astoria Maldives. Це підтвердили в готелі, сам нардеп і його прессекретарка на запитання журналістів так і не відповіли.

Після цього глава фракції Слуга народу Давид Арахамія заявив, що негайно ініціює призупинення членства в ній депутата Арістова.

Юрій Арістов — народний депутат 9-го скликання від партії Слуга народу, заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. За даними журналістів, до обрання був бізнес-партнером президента Володимира Зеленського у бізнесі з продажу риби та морепродуктів.

17 жовтня 2019 року тоді голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов у програмі «Схеми» висловив ідею про подачу води до окупованого Криму, назвавши його Росією.

«Була ідея – продавати воду. Ізраїльтяни продають воду фактично до воюючої країни, вони заробляють. Ось і у нас була ідея, наприклад, продавати воду в Росію», — сказав Арістов, уточнивши, що йдеться саме про Крим. 

  • Різка реакція на такі оригінальні ідеї голови бюджетного комітету не забарилася — і політики, і громадськість висловили своє обурення намірами влади, яку представляє член фракції «Слуга народу» Юрій Арістов. Йому довелося виправдовуватися. На новій хвилі обговорень подачі води до Криму Арістов вже заперечив наміри влади, пояснивши, що це була лише ідея.
  • Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР Обережно, Крим. Слизько і боляче