Арістов відпочивав на Мальдівах під виглядом «службового відрядження», у нардепа відбувся обшук – СБУ

Новини
Юрій Арістов, голова бюджетного комітету ВР України Скріншот: "Схеми"

СБУ і ДБР провели обшуки у народного депутата України від «Слуги народу» та заступника голови комітету Верховної Ради з нацбезпеки Юрія Арістова, який відпочивав на Мальдівах під виглядом «службового відрядження».

Про це повідомляє пресцентр СБУ.

Служба безпеки і ДБР проводять слідчі дії щодо чинного народного депутата України, який попри заборону для посадовців на виїзд за кордон під час війни поїхав відпочивати на острови в Індійському океані.

«Розпочате кримінальне провадження стосується діючого заступника голови комітету Верховної Ради України з питань нацбезпеки, оборони та розвідки. Встановлено, що у середині липня цього року депутат перебував в одному з готелів острова Ітхаафуші на Мальдівах», – йдеться у повідомленні.

За попередніми даними, для нелегального виїзду за межі України було внесено неправдиві відомості до офіційних документів для виїзду за кордон, зокрема щодо терміну, мети та країни «службового відрядження» народного обранця.

Народний депутат від фракції Слуга народу Юрій Арістов, який хотів продавати Росії воду для Криму, складає мандат через викриття Слідством.Інфо його відпочинку на Мальдівах.

Юрій Арістов — народний депутат 9-го скликання від партії Слуга народу, заступник голови комітету з питань національної безпеки, оборони та розвідки. За даними журналістів, до обрання був бізнес-партнером президента Володимира Зеленського у бізнесі з продажу риби та морепродуктів.

17 жовтня 2019 року тоді голова бюджетного комітету Верховної Ради Юрій Арістов у програмі «Схеми» висловив ідею про подачу води до окупованого Криму, назвавши його Росією.

«Була ідея – продавати воду. Ізраїльтяни продають воду фактично до воюючої країни, вони заробляють. Ось і у нас була ідея, наприклад, продавати воду в Росію», — сказав Арістов, уточнивши, що йдеться саме про Крим. 

  • Різка реакція на такі оригінальні ідеї голови бюджетного комітету не забарилася — і політики, і громадськість висловили своє обурення намірами влади, яку представляє член фракції «Слуга народу» Юрій Арістов. Йому довелося виправдовуватися. На новій хвилі обговорень подачі води до Криму Арістов вже заперечив наміри влади, пояснивши, що це була лише ідея.
  • Детальніше читайте в матеріалі ЦЖР Обережно, Крим. Слизько і боляче