На Харківщині уночі окупанти вдарили керованою авіабомбою по Ківшарівці: загинула жінка, четверо людей поранені

Новини
Фото: t.me/synegubov

На Харківщині вночі 27 липня російські окупанти вдарили керованою авіабомбою КАБ-250 по смт Ківшарівка Куп’янського району. Вона влучила поруч з 5-поверховим житловим будинком, внаслідок чого загинула 74-річна жінка. Ще четверо людей отримали поранення.

Про це повідомив начальник Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов у Telegram.

«Минулої ночі ворог завдав удару керованою авіабомбою КАБ-250 по смт Ківшарівка Куп’янського району. Зафіксовано влучання поруч з 5-поверховим житловим будинком. Будинок пошкоджено, в одній з квартир обвалилася стіна. Також пошкоджено сусідній 9-поверховий будинок. На жаль, загинула жінка 74 років. Постраждали жінки 35-ти, 81-го та 71-го років та 74-річний чоловік, стан середній», – написав Синєгубов.

Також, додав він, вночі зафіксовано влучання ракетою С-300 у нежитлову будівлю у смт Великий Бурлук Куп’янського району. Будівля зазнала пошкоджень, сталася пожежа.

Начальник ОВА зазначив, що протягом минулої доби російські загарбники з артилерії, мінометів та іншої зброї обстрілювали населені пункти Богодухівського, Харківського, Ізюмського, Чугуївського та Куп’янського районів.

«Сталися лісові пожежі, у с. Івашки Богодухівського району мінометним обстрілом пошкоджено будівлю ліцею. У с. Перовське мінометним обстрілом пошкоджено об‘єкт критичної інфраструктури. Без постраждалих», – розповів Синєгубов.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter