Американська розслідувальна компанія зі K2 Integrity долучиться до стягнення $5 млрд компенсації за захоплення РФ активів Нафтогазу у Криму

Новини
СПБУ «Петро Годованець» (перейменована РФ на MODU CRIMEA 2) на Одеському родовищі, 7 вересня 2017 р. Фото: dpsu.gov.ua

Провідна міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP, яка виступає юридичним радником Групи Нафтогаз, залучить послуги американської розслідувальної компанії K2 Integrity, щоб виконати рішення Гаазького трибуналу про стягнення 5 млрд доларів за захоплення Росією активів НАК «Нафтогаз України» в окупованому Криму.

Про це повідомив голова НАК «Нафтогаз України» Олексій Чернишов, перебуваючи з робочим візитом у Вашингтоні.

«Команда K2 допоможе здійснити пошук російських комерційних активів, на основі якого ми плануватимемо подальшу стратегію примусового стягнення з Росії компенсації. Вірю, що шлях, який ми проходимо, стане прикладом для інших компаній, постраждалих від російської агресії», – сказав Чернишов.

Нагадуємо:

  • 12 квітня 2023 року Арбітражний трибунал при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі зобов’язав Росію сплатити 5 млрд дол. компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу в окупованому Криму.
  • 19 квітня 2023 року міжнародна юридична фірма Covington & Burling LLP представила у Вашингтоні стратегію примусового стягнення з Росії компенсації за збитки та втрачене майно Нафтогазу у Криму.
  • 23 червня 2023 року НАК «Нафтогаз України» і 5 компаній групи Нафтогаз подали клопотання до суду США про підтвердження рішення Арбітражного трибуналу при Постійній палаті Третейського суду в Гаазі, яке зобов’язало РФ сплатити 5 млрд доларів (з відсотками) компенсації за збитки та втрачене майно в Криму, починаючи з 2014 року.