З’явилося фото пошкодженого ракетним ударом ЗСУ залізничного моста через Сиваш

Новини
Зруйнований ракетним ударом ЗСУ залізничний міст через затоку Сиваш, 29.07.2023. Фото: t.me/operativnoZSU

З’явилося фото залізничного мосту через затоку Сиваш на адмінкордоні з окупованим Кримом неподалік КПВВ «Чонгар», який був пошкоджений ракетним ударом ЗСУ 29 липня.

Фотографію опублікував Telegram-канал «Оперативний ЗСУ».

На ньому добре видно, що ракета вдарила перед самим мостом, внаслідок чого вони обидві залізничні колії були зруйновані, а дроти тягової електромережі обірвані.

Зруйнований ракетним ударом ЗСУ залізничний міст через затоку Сиваш, 29.07.2023. Фото: t.me/operativnoZSU

Крім того, Telegram-канал «Evocation Info» опублікував зроблений 30 липня компанією Planet Labs супутниковий знімок залізничного мосту через Сиваш, що підтверджують суттєві руйнування залізничного полотна.

«Evocation Info» нагадав, що після удару по мосту 29 липня гауляйтер Херсонщини Володимир Сальдо заявив, що 12 ракет Storm Shadow, випущених по мосту, були збиті силами ППО, а від уламків «несуттєво постраждала будка обхідника» та опублікував фото мосту на підвердження своїх слів.

«Однак фото зроблено з такого ракурсу, щоб основні руйнування залізничного полотна залишилися за кадром. Таким чином Сальдо, ймовірно, намагається заспокоїти херсонських колаборантів, у яких стає все менше шляхів для втечі», – пише Telegram-канал.

Як повідомлялось вранці 29 липня 2023 року місцеві мешканці повідомили про вибухи поблизу КПВВ «Чонгар» на адмінкордоні з Кримом. Гауляйтер Херсонської області, колаборант Володимир Сальдо підтвердив, що відбувся «приліт» по залізничному мосту через затоку Сиваш, і звинуватив ЗСУ в атаці на «цивільний об’єкт».

Увечері 29 липня СтратКом ЗСУ заявив про успішний удар по залізничному мосту через затоку Сиваш.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter