На лівобережжі Херсонщини Сили оборони знищили склади з боєприпасами та пункт управління безпілотниками ворога – ОК «Південь»

Новини
Херсонская область

Три склади з боєприпасами, пункт управління безпілотниками та спостережний пункт російських військ знищили ЗСУ на окупованому лівому березі Херсонської області.

Про це повідомила керівниця Об’єднаного координаційного пресцентру Сил оборони та охорони півдня Наталія Гуменюк.

Окупанти намагаються обладнати свої позиції так, щоб максимально влучно бити по правому берегу. Але ці позиції є у досяжності українських бійців.

«Продовжуємо вичищати смугу лівобережжя, яка може становити такий безпековий буфер для жителів правого берега. Зараз можемо говорити про те, що наша контрбатарейна активність досить висока, майже у півтора раза перевищує російську», – сказала Гуменюк.

За минулу добу на півдні ворог втратив 30 військових, 14 одиниць техніки.

«Нам вдалося вразити чотири великокаліберні гармати, один міномет, човен на якому військові РФ намагались маневрувати поміж островами. Продовжуємо контрбатарейну боротьбу», – заявила Наталя Гуменюк.

Після нещодавніх прильотів високомобільних артилерійських ракетних систем M142 HIMARS по ворожих підрозділах на острові Джарилгач на Херсонщині російські окупанти привезли до Скадовської центральної міської лікарні біля 65 своїх поранених військових. Частина з них успішно померла на операційних столах. Тим часом загарбники суворо заборонили місцевим говорити про кількість своїх загиблих і поранених та приступили до чергової ротації російських лікарів-«вахтовиків».

Як повідомляв ЦЖР, Скадовська центральна міська лікарня продовжує працювати настільки, наскільки це можливо. Після закриття загарбниками лікарень у Каховці, Новій Каховці і Олешках, саме до Скадовська змушені їздити за медичною допомогою хворі з цих міст і районів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter