Морський дрон уразив десантний корабель РФ «Оленегорский горняк» у порту Новоросійська, відео атаки

Новини
Російський ВДК «Оленегорский горняк», знятий під час атаки камерою українського морсього дрона. 04.08.2023

Один з українських морських дронів під час нічної атаки 4 серпня вразив російській великий десантний корабель «Оленегорский горняк» в акваторії порту Новоросійська.

У мережі з’явилось відео нічної атаки на російський корабель.

На ньому видно, як ударний морський дрон маневрує, ухиляючись від вогню корабельних засобів захисту, підходить впритул до лівого борту «Оленегорского горняка», після чого відео обривається, оскільки дрон вибухнув після удару.

Підтверджує вдалу атаку на російський корабель відео, як опублікували російські телеграм-канали.

На ньому видно, що вражений ВДК «Оленегорский горняк» має великий крен на лівий борт.

Біля корабля знаходяться чотири буксири, які тягнуть його, імовірно, на мілину, щоб не дати йому затонути.

Великий десантний корабель проекту 775 «Оленегорский горняк» входить до 121-ї бригади десантних кораблів Північного флоту РФ. Перед початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну корабель перейшов у Чорне море та базується на військово-морській базі Новоросійська.

Як повідомлялось, вночі 4 серпня 2023 року два українські морські дрони атакували нафтоперевалочну інфраструктуру порту в Новоросійську. Російські військові заявили про їхнє нібито знищення кораблями, що охороняли рейд.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter