З’явилося відео атаки морського дрону на російський танкер Sig у Керченскій протоці

Новини
Танкер Sig, знятий під час атаки камерою українського морсього дрона. 04.08.2023

З’явилося відео атаки в ніч на 5 серпня морського дрону на російський танкер Sig (IMO: 9735335) у Керченській протоці, внаслідок чого судно, яке знаходиться під санкціями США, отримало пробоїну.

Відео опубліковане у мережі, передає Центр журналістських розслідувань.

Відео зняте камерою морського дрону, який атакував танкер Sig.

На ньому видно, як дрон маневрує у Керченській протоці, а потім націлюється на судно, обриси якого відповідають зображенню танкера Sig.

Дрон прямує до корми судна у районі надбудови і машинного відділення, підходить до борту після чого відео обривається через вибух.

Як повідомлялось, в ніч на 5 серпня 2023 року у районі Керченської протоки після атаки морського дрона отримав пробоїну російський танкер-хімовоз Sig (IMO: 9735335). Судно яке знаходилось у баласті, прийшло з Туреччини, ніхто з його екіпажу не постраждав. Танкер раніше перевозив авіаційне паливо з окупованого Криму до Сирії, за що на нього США наклали санкції.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter