У Криму окупанти фіксують різкий спад у туризмі, ціни на відпочинок знизилися

Новини
Фото: REUTERS/Alexey Pavlishak

Кількість бронювань готелів росіянами в окупованому Криму у другій половині липня скоротилася на 45% порівняно з першою половиною місяця.

Про це пише російській «Коммерсантъ» із посиланням на комерційного директора туроператора «Алеан» Оксану Булах.

Знизилась також вартість відпочинку в окупованому Криму – у середньому на 15-20%.

Готелі на півострові в середньому завантажені на 50-60%.

Комерційний директор готелю Ribera Resort & SPA Олена Печериця основною причиною зниження попиту на відпочинок у Криму вважає транспортні обмеження, а також психологічний страх родин із дітьми. Зниження цін у різних готелях, за її словами, у липні доходило до 25%.

Після вибуху на Керченському мосту 17 липня кількість ануляцій турів до окупованого Криму зросла втричі. Запропонований владою РФ альтернативний шлях через «нові регіони» росіян не надихнув. Багато хто вважає його ризикованим та небезпечним.

  • Внаслідок часткового руйнування Керченського мосту росіянам пропонують добиратися до Криму (і навпаки) через так званий «сухопутний коридор», тобто через окуповану частину Донецької, Запорізької та Луганської областей. Заради туристів на ТОТ окупаційна влада скасувала комендантські години для транзитних автівок і розробила рекомендації на кшталт «запастися водою» і «не з’їжджати з основних трас». Навіть перспектива зустрітися вночі з танком не зупиняє росіян, охочих добратися в Крим. Центр журналістських розслідувань зібрав інформацію про те, як росіяни їдуть через окупований південь України після руйнування на Керченському мосту
  • Як повідомляють російські пропагандисти, 18 липня рух Керченським мостом для автомобілів відкрито правою смугою в напрямку Тамань-Керч за реверсивною схемою. Черга з автомобілів, які намагаються виїхати з окупованого РФ півострова, сягала близько двох кілометрів.
  • Атака на Керченський міст сталася вночі 17 липня. Як повідомляють українські ЗМІ з посиланням на власні джерела, це є спецоперацією Служби безпеки України та Військово-морських сил.