Велика Британія розширила санкції проти РФ: у списку – компанії-постачальники обладнання для армії

Новини
Уряд Великої Британії розширив санкційний список. Під заборону потрапили 25 російських фізичних осіб та інозмених компаній, які підтримують війну проти України, а також імпортують електроніку для військової техніки армії РФ.

Про це йдеться у заяві Міністерства закордонних справ Великої Британії.

Обмежувальні заходи запроваджені проти 25 фізичних і юридичних осіб. Зокрема це 3 російських компанії, що імпортують електроніку та її компоненти: «СМТ-Айлогік», «Стаут» та «Тістокомплект»;

Також санкції застосовані до турецької Azu International Ltd і Turkik Union Digital і дубайської Aeromotus, що продовжують поставки в РФ компонентів, товарів і технологій, що загрожують незалежності України.

Під заборони потрапив іранський виробник безпілотників Paravar Pars, його керівник Хосейн Шамсабаді і шість членів правління, структури Корпусу вартових ісламської революції, а також бригадний генерал Алі Реза Балалі – старший радник головнокомандувача повітряно-космічними силами КВІР.

Крім цього, британський уряд ввів санкції проти громадянина Швейцарії Ансельма Оскара Шмукі за його роль у російському секторі фінансових послуг, у тому числі як голови московського офісу DuLac Capital Ltd.

«Сьогоднішні знакові санкції ще більше зменшать російський арсенал і закриють мережу поставок, які підтримують оборонну промисловість Путіна, яка переживає труднощі. Тим, хто підтримує російську військову машину, нікуди сховатися. Разом із нашими партнерами з G7 Велика Британія неодноразово закликала треті сторони негайно припинити надання матеріальної підтримки агресії Росії, інакше це призведе до серйозних витрат», – заявив глава МЗС Джеймс Клеверлі.

Нагадаємо, 24 лютого 2023 року міністр закордонних справ Великої Британії Джеймс Клеверлі оголосив про новий пакет санкцій і торговельних заходів проти РФ, включаючи заборону на експорт усіх товарів, які РФ використовувала на полі бою в Україні. 19 травня 2023 року Велика Британія запровадила санкційні обмеження проти 86 фізичних та юридичних осіб Росії. Санкції пов’язані з російським енергетичним, металургійним, оборонним, транспортним та фінансовим секторами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter