Бригада «Азов» повернулася на фронт та виконує завдання – НГУ

Новини
Навчання бійців бригади спецпризначення Нацгвардії України «Азов». Фото: azov.pro

Бригада Нацгвардії «Азов» відновилася, повернулася на фронт і розпочала виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва, що поблизу Кремінної на Луганщині.

Про повідомив тимчасовий виконувач обов’язків директора департаменту планування застосування Головного управління Нацгвардії Микола Уршалович на брифінгу у Military Media Center.

«Легендарна бригада спецпризначення «Азов» відновилася і розпочала виконання бойових завдань у районі Серебрянського лісництва. Воїни «Азова» надійно утримують займані рубежі та завдають противнику нищівних втрат у живій силі та техніці», – сказав Уршалович.

За його словами, 15 серпня артилеристи цієї бригади у районі Серебрянського лісництва знищили мінометний розрахунок та інженерну машину БАТ-2 росіян. Він зазначив, що обидві цілі були вражені прямим влучанням.

Також Уршалович повідомив, що на Бердянському напрямку протягом тижня мінометні підрозділи Нацгвардії забезпечили підтримку Сил оборони при звільненні населеного пункту Урожайне Донецької області.

«Підрозділи НГУ провели зачистку і розмінування звільненого населеного пункту. Наразі (нацгвардійці – ред.) закріпилися на досягнутих рубежах та відбивають контратаки штурмуючих груп противника, які намагаються повернути втрачене положення», – сказав представник Нацгвардії.

На Мелітопольському напрямку підрозділи бригад «Гвардії наступу» «Спартан» та «Червона калина» на минулому тижні продовжували розвивати успіх у складі ударних угруповань Сил оборони.

«Підрозділи 15-ї бригади оперативного призначення «Кара-Даг» покращили своє тактичне положення, а також затрофеїли російський танк Т-72, який успішно евакуювали», – зазначив Уршалович.

Як повідомлялось, 8 липня 2023 року президент України Володимир Зеленський повернувся в Україну з Туреччини разом з командирами захисників Маріуполя і «Азовсталі» Денисом Прокопенко (командир бригади «Азов»), його заступником Святославом Паламарем, Сергієм Волинським, Олегом Хоменком, Денисом Шлегою, які у вересні 2022 року були інтерновані до Туреччини після визволення з російського полону.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter