Україна досягла домовленостей про щонайменше чотири нові пакети військової допомоги від партнерів – Зеленський

Новини
Володимир Зеленський біля винищувача F-16 на авіабазі Королівських військово-повітряних сил Fighter Wing Skrydstrup Данії, 20.08.2023. Фото: president.gov.ua

У ході візиту президента Володимира Зеленського до чотирьох країн Європи Україна досягла важливих домовленостей, зокрема було анонсовано щонайменше чотири нові оборонні пакети допомоги від партнерів, основне – рішення щодо постачання винищувачів F-16.

Про це заявив президент України Володимир Зеленський під час Форуму ветеранів.

«Результатами візитів протягом цих чотирьох днів є щонайменше чотири нових оборонних пакетів від наших партнерів. А основне чого ми досягли – це відкриття для нашої держави постачання F-16», – сказав Зеленський.

Зокрема, за його словами, є домовленості про конкретну кількість першого постачання винищувачів від Нідерландів і Данії. Однак президент зазначив, що йде робота над «ще більшим результатом».

«Я зустрівся з нашими хлопцями та дівчатами, які вже почали тренування в Данії. Також українські пілоти та інженери почнуть навчання в інших країнах авіаційної коаліції. Ми розширюємо тренувальні програми», – додав глава держави.

Президент України Володимир Зеленський подякував прем’єр-міністрам Нідерландів Марку Рютте, Данії Метте Фредеріксен, а також президенту США Джо Байдену за рішення надати українським Повітряним Силам винищувачі F-16.

Як повідомлялось, 20 серпня 2023 року під час візиту до Нідерландів Володимир Зеленський повідомив, що Нідерланди та Данія передадуть Україні винищувачі F-16.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter