Окупанти звільнили Оксану Величко з посади «директорки» Нижньосірогозької школи на Херсонщині і замість неї призначили іншого колаборанта Олександра Артеменка

Новини
Колаборант Олександр Артеменко на Говерлі

Російські загарбники звільнили свою ставленицю Оксану Величко з посади директорки так званої «Нижнесерогозской школы» в Генічеському районі Херсонщини. Замість неї вони призначили іншого колаборанта, 42-річного Олександра Артеменка, вчителя опорного закладу «Нижньосірогозький ліцей», який з самого початку повномасштабної війни співпрацює з окупантами. 

Про це з посиланням на власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Окупанти звільнили колаборантку Оксану Величко, директорку «Нижнесерогозской школы» – незаконно створеного ними закладу на базі опорного селищного ліцею. Про такі їхні наміри було відомо давно: в березні 2023 року про це вже повідомляв ЦЖР

За словами мешканців Нижніх Сірогоз, на Оксану Величко постійно скаржились росіянам інші колаборанти. То вона вчасно не виплатила їм відпускні, то вона взагалі не з’являлася на своєму робочому місці. До освіти Величко не має жодного відношення: вона працювала психологом у Державній кримінально-виконавчій службі Україні. Зараз окупанти нібито перевели її на іншу посаду в Нижніх Сірогозах.

Новим окупаційним директором захопленого Нижньосірогозького ліцею став Артеменко Олександр Сергійович, 11 жовтня 1980 р. н. 

Олександр Артеменко з дружиною Альоною в окупованому Генічеську, 2023 рік

Олександр Артеменко з дружиною Альоною в окупованому Генічеську, 2023 рік

«Він завжди був доволі проукраїнським, тож багатьох здивував своїм переходом на бік ворога. Викладав у ліцеї фізику, вів туристичний гурток, підіймав український прапор на Говерлу, очолював Нижньосірогозьку селищну організацію Профспілки працівників освіти і науки України. Спочатку окупанти призначили його заступником «директора» Верхньосірогозького ліцею, а тепер доріс до цілого «директора», – сказали ЦЖР мешканці Нижніх Сірогоз.

Разом із Олександром Артеменком на окупантів працює його дружина Альона, теж вчителька.