Ілон Маск підтвердив про відключений Starlink і зрив атаки дронів на Чорноморський флот РФ у Криму, вимагає «перемир’я»

Новини
Ілон Маск

Глава SpaceX і Tesla Ілон Маск заявив, що не вимикав супутникового зв’язку Starlink під час атаки українських дронів на Чорноморський флот РФ у 2022 році, а відмовився його вмикати на запит України.

Про це він написав у соцмережі X (Twitter).

«Регіони Starlink, про які йде мова, не були активовані. SpaceX нічого не деактивувала. Від урядових органів надійшов екстрений запит на активацію Starlink на всьому шляху до Севастополя. Очевидним наміром було потопити більшу частину російського флоту, що стояв на якорі. Якби я погодився на їхній запит, то SpaceX стала б прямою співучасницею великого акту війни та ескалації конфлікту», – заявив Маск.

Він також стверджує, що «обидві сторони повинні погодитися на перемир’я».

«З кожним днем все більше українських і російських молодих людей гинуть за те, щоб отримати або втратити невеликі шматки землі, кордони якої майже не змінюються. Це не варте їхніх життів», – заявив Маск.

Глава SpaceX і Tesla Ілон Маск 2022 року таємно наказав своїм інженерам відключити супутникову мережу Starlink біля узбережжя окупованого Криму під Севастополем, щоб зірвати атаку Сил оборони України на військово-морський флот РФ, повідомляє CNN з посиланням на уривок із нової біографії Маска авторства Волтера Айзексона.

Маск відповів, що вражений дизайном дронів, але не буде знову вмикати Starlink біля Криму, тому що Україна «заходить надто далеко і напрошується на стратегічну поразку», стверджується в книзі.

  • Американська компанія SpaceX вжила заходів, щоб запобігти використанню українськими військовими супутникового інтернету Starlink для керування дронами в регіоні в ході війни з Росією.
  • Компанія SpaceX приватно доставила в Україну вантажівки з терміналами Starlink, що дозволяє військовим країни спілкуватися, підключаючи їх і з’єднуючи з майже 4 000 супутників, які SpaceX вже запустила на низьку навколоземну орбіту.