Росіянина Юрія Колосова окупанти призначили вже четвертим гауляйтером Горностаївки на Херсонщині

Новини
Юрій Колосов
Юрій Колосов

Російські загарбники продовжують змінювати своїх гауляйтерів на Херсонщині. Новим очільником окупаційної адміністрації Горностаївської громади Каховського району став громадянин РФ Юрій Колосов. За словами місцевих мешканців, він встиг поселитися в одному з віджатих будинків.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Інформація про призначення новим гауляйтером Горностаївки Колосова Юрія Івановича з’явилась в єдиному державному реєстрі юридичних осіб РФ 7 вересня. Хто він такий – місцеві мешканці не знають. 

«Розповідають, що з тиждень тому нам прислали з Росії нового гауляйтера. Він поселився в одному з віджатих приватних будинків. Туди завозять меблі і роблять ремонт», – сказали ЦЖР мешканці Горностаївки.

Судячи з повідомлень в окупаційних телеграм-каналах, Юрія Колосова до Горностаївки «прислали» якраз напередодні початку так званих виборів на Херсонщині, які загарбники проводили тут з 1 по 10 вересня. 

Куди подівся попередній російський гауляйтер Горностаївки Ніколай Смородінов – невідомо. 

Як повідомлялося раніше, СБУ 15 березня повідомила про ще одну підозру ексгауляйтеру Горностаївки Юрію Гранкіну. За державну зраду в умовах воєнного стану йому загрожує довічне позбавлення волі з конфіскацією майна.

Юрій Гранкін втік з Горностаївки в листопаді 2022 року. Місцеві кажуть, що він злякався наступу ЗСУ і звільнення правобережної частини Херсонщини. За втечу його навіть розшукувала російська ФСБ. 

Замість зниклого Юрія Гранкіна деякий час гауляйтером тут був вихідець із західної України Петро Мельниченко, який відсидів термін за зґвалтування і вбивство жінки. На цю посаду окупантам запропонувала його цивільна дружина Олена Каракуля. Сама вона очолила окупаційний пенсійний фонд у Горностаївці. 

  • Як повідомляв ЦЖР, «міністром курортів і туризму» Херсонщини окупанти призначили росіянина Сєргєя Ґрішина, який в 2011 році перебрався в Україну, відкрив комплекс відпочинку у курортному Залізному Порту і зайнявся виробництвом пива.