Росіяни не можуть знайти бажаючих працювати в окупаційних судах на Запоріжчині

Новини
Окупаційний «Запорізький обласний суд» у Мелітополі, Фото: сайт «суду»

Окупанти марно шукають претендентів на вакансії в незаконних судових органах на нових окупованих територіях. На ТОТ Запоріжчини не вистачає щонайменше півсотні суддів. Також є вакансії керівників та заступників в кількох «судах».

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на російську «Вищу кваліфікаційну комісію суддів» (ВККС).

«Запорізька область шукає 47 суддів у міжрайонні суди, трьох – у міський, також трьох – до арбітражного, шістьох – до обласного суду та одного суддю до Запорізького гарнізонного військового суду», – сказано в повідомленні ВККС.

В «міжрайонні суди» Запорізької області потрібні три заступники голови, а в обласний суд – один. Також вакантною залишається посада одного керівника незаконного суду.

Загалом в незаконних судах на ТОТ Запорізької, Херсонської, Донецької та Луганської областей вакантними лишається 400 посад «суддів» та сто – керівників та заступників.

Нагадаємо:

  • У липні 2023 року російська Вища кваліфікаційна комісія суддів РФ почала надавати рекомендації кандидатам для роботи в окупаційних «судах» Запорізької області. Серед бажаючих виносити завідомо неправосудні рішення  виявились  як українські юристи – зрадники, так і судді з російської глибинки.
  • В червні 2023 року російський «Единый государственный реестр юридических лиц» (ЕГРЮЛ) розмістив дані про «Запорожский областной суд». Очолив його суддя Владімір Полухін, який до цього працював в Ніжегородской області.
  • 20 грудня 2022 року Держдума РФ схвалила закон, яким передбачено створення на ТОТ Запорізької області шести судів загальної юрисдикції – «Запорізького обласного суду», Бердянського, Василівського, Мелітопольського, Пологівського та Енергодарського районних «судів», а також «Арбітражного суду Запорізької області» та «Запорізького гарнізонного військового суду».

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter