У штабі ЧФ РФ триває пожежа після ракетного удару, у центрі Севастополя відключені світло, газ та вода

Новини
Пожежа у будівлі штабу Чорноморського флоту РФ у Севастополі після ракетного удару, 22.09.2023. Фото: RFE/RL

У будівлі штабу Чорноморського флоту РФ в окупованому Севастополі, по якому 22 вересня завдали ракетного удару Повітряних Сил ЗСУ, триває пожежа. До штабу, розташованого на Центральному міському пагорбі, продовжують їхати пожежні машини та машини «швидкої допомоги». У центральній частині міста, яка перекрита поліцейськими, відключено електрику, газ та воду.

Про це повідомляє кореспондент видання Крим.Реалії.

Як зазначається, силовики направляють громадський транспорт та машини в об’їзд. На вулицях чергують поліцейські машини.

«Над територією навколо штабу ЧФ Росії піднімається чорний та білий дим. Дим іде вже протягом трьох годин, менше не стає. У бік штабу російського флоту продовжують їхати пожежні машини та машини швидкої допомоги», – пише видання.

У центрі чергують поліцейські у «балаклавах». Вони наполегливо «просять» не користуватися мобільним зв’язком. У житлових будинках, що прилягають до штабу ЧФ Росії та на центральному пагорбі Севастополя, відключили світло, газ і воду.

Відключення електрики, газу та води пояснив так званий «губернатор Севастополя» у Telegram.

«У будинках та установах по центральному кільцю міста відключено газопостачання, електропостачання, а також знижено параметри водопостачання. Прохання тимчасово знизити за можливості споживання води на час, доки ліквідують загоряння. Як тільки пожежа буде загашена — все буде включено. Прошу набратися терпіння», – написав Развожаєв.

Він також повідомив, що від ударної хвилі повибивало шибки в десяти житлових будинках у центрі міста. Люди не постраждали.

Також Розвожаєв поінформував, що в центрі міста біля театру Луначарського починаються роботи з переміщення частини ракети, що впала, на полігон для подальшого знищення.

«Прохання не перебувати на вулиці під час проведення робіт», – написав він.

Як повідомляє Telegram-канал «Supernova+», момент «прильоту» ракет по штабу ЧФ РФ випадково потрапив на відео британсього журналіста Джонні Міллера, який підтримує Росію і у цей час перебував у Севастополі.

На відео чути звук двигунів, як мінімум двох ракет, що пролітають.

Як повідомлялось, 22 вересня 2023 року в окупованому Севастополі був завданий ракетний удар по штабу Чорноморського флоту РФ у центрі міста. Ракети запустили льотчики Повітряних Сил ЗСУ.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter