Окупанти таємно затримали за фінансові зловживання свого «міністра освіти» Херсонщини Алєксєя Ґалчєнкова

Новини
Галченков

Російські окупанти затримали так званого «міністра освіти» Херсонської області Алєксєя Ґалчєнкова. Одночасно з цим в окупаційних пабліках Генічеська з’явилася інформація про розслідування російськими силовиками фінансових зловживань у цьому «міністерстві». Тим часом про затримання і відсторонення Ґалчєнкова публічно загарбники не повідомляють.

Про це повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Генічеськ UA і власні джерела в Генічеській громаді.

Першим увагу на відсторонення окупаційного міністра освіти Херсонщини Алєксєя Ґалчєнкова звернув телеграм-канал Генічеськ UA. Він оприлюднив інформацію про розслідування російськими силовиками фінансових зловживань посадовцями цього «міністерства», поширену місцевим колаборантом Олександром Пінаєвим. 

За даними Генічеськ UA, Алєксєя Ґалчєнкова відсторонили від займаної посади, а його обов’язки тимчасово виконує заступниця «міністра», колаборантка Людмила Ковтун.

Однією з причин відсторонення Ґалчєнкова може бути тримісячна затримка окупантами виплати заробітної плати освітянам Херсонщини, тоді як сам «міністр» отримує її вчасно і в багатотисячному розмірі

Джерела ЦЖР в тимчасово окупованому Генічеську підтвердили інформацію про неприємності у Алєксєя Ґалчєнкова. 

«Його не просто відсторонили, а затримали. 5 жовтня в окупаційній адміністрації Генічеська отримали вказівку ніяк про це не розголошувати. Саме тому в жодних офіційних пабліках окупантів про це нічого немає. Єдиний, хто злив цю інформацію в телеграм-каналах поки був колаборант Олександр Пінаєв», – сказали ЦЖР джерела в Генічеську.

Затримання представників окупаційної влади на Херсонщині є дуже поширеним явищем. Приміром, ще влітку 2022 року росіяни відправили на підвал свого ставленика Віталія Єфименка, мешканця Каховки, який працював заступником гауляйтера Каховського району. Відомо, що вони його жорстоко катували і досі не відпустили на свободу. На підвалі був і гауляйтер Каховки Павло Філіпчук, а також Валентин Мотузенко, «права рука» гауляйтера Нової Каховки Володимира Леонтьєва. 

Майже місяць сидів на підвалі Євген Пірог на прізвисько «Пиріжок», нинішній гауляйтер Нижніх Сірогоз Генічеського району. Востаннє його забирали минулого тижня і відпустили лише 30 вересня, щоб було кому привітати земляків з так званим «дньом воссоєдінєнія» Херсонщини з РФ. Саме через тривале перебування на підвалі у своїх кураторів і катування «Пиріжок» виглядав таким наляканим під час нещодавнього візиту гауляйтера області Володимира Сальдо до Нижніх Сірогоз.

Затриманий на Херсонщині своїми ж кураторами-росіянами Алєксєй Ґалчєнков з’явився в окупованій області в лютому 2022 року і спочатку очолював так зване управління освіти Генічеського району. Він мешканець Росії і громадянин Росії. До повномасштабного вторгнення РФ в Україну Ґалчєнков неодноразово відвідував нашу країну і брав участь у проросійських заходах, поширених у нас до 2014 року. Ґалчєнков, зокрема, відомий своєю давньою дружбою з відомою колаборанткою Тетяною Кузьміч, яка зараз є заступницею гауляйтера Херсонщини.

  • Як повідомляв ЦЖР, гауляйтер Каховки Павло Філіпчук закликав місцевих комунальників відпрацьовувати за отримувані ними російські продукти, електроенергію і воду. А в разі спроби виїхати з міста, пригрозив усіх їх звільнити, залишити без їжі, оголосити «зрадниками Росії» і передати їхні дані на всі українські сайти.