В окупаційному «уряді» Запорізької області росіяни міняють міністрів

Новини
Свєтлана Заіка, Ігор Котляр. Фото: колаж investigator.org

На початку жовтня 2023 року в окупаційному «уряді» Запорізької області росіяни змінили керівників «Міністєрства фінансів» та «Міністєрства культури, спорту і туризму». Нові «міністри» завезені, як і більшість урядовців на ТОТ.

Інформація про зміну керівників опублікована в російському «Едином государственном реестре юридических лиц»,  повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Виконуючою обов’язки міністра фінансів призначена Свєтлана Євгеніївна Заіка (ІПН 350800240273).

До призначення на окуповану Запоріжину вона керувала фінансовим управлінням адміністрації Витегорського району Вологодської області РФ. А також очолювала там районний «Женсовет», громадську організацію,що опікується «сімейними цінностями», збирає допомогу на фронт та рекламує на сторінках в соцмережах службу по контракту.

«Міністєрство культури, спорту та туризму» очолив кримчанин Ігор Олексійович Котляр (ІПН 910209013309). До цього він був першим заступником міністра курортів і туризму окупованого Криму. Цю ж посаду він обіймав і до окупації Криму. 

Про подальшу кар’єру попередніх «міністрів» – Дар’ї Зінченко з Донеччини, яка з перших місяців очолювала фінансовий підрозділ, та кримчанина Радіка Ісякаєва, який керував туризмом і спортом на ТОТ Запоріжчини, наразі даних немає.

Докладніше про «урядовців» окупованої Запоріжчини читайте в матеріалі «Уряд» окупованої РФ Запоріжчини: російсько-кримський десант і місцеві зрадники в реєстрі».