Міністерка фінансів США закликала Зеленського зосередитися на боротьбі з корупцією та продовжувати реформи в Україні

Новини
Джанет Єллен

Міністерка фінансів США Джанет Єллен закликала президента України Володимира Зеленського зосередитися на боротьбі з корупцією та продовжувати реформи.

Як повідомляє міністерство фінансів США, Єллен наголосила, що США продовжуватимуть надавати економічну підтримку Києву та привітала фокус української влади на боротьбі з корупцією та посиленні підзвітності й належного врядування.

«Продовження розв’язання складних питань буде ключовим для забезпечення майбутнього, на яке заслуговують українці», – зазначила Єллен.

За її словами, економічна команда України розробила правильну політику та досягла значних результатів у складній ситуації, посилаючись на виконання Києвом кредитної програми МВФ у розмірі 15,6 млрд доларів.

Вона додала, що програма МВФ була ключовою для забезпечення макростабільності та просування реформ, наголосивши, що продовження роботи над цими реформами буде необхідним для відбудови країни.

  • Національне агентство з питань запобігання корупції підтримує вето президента України щодо закону про відновлення декларування (законопроєкт № 9534), а також закликає накласти вето на закон про видалення даних щодо осіб, засуджених за корупцію (№ 9587-д).
  • Президент Володимир Зеленський наклав вето на ухвалений 5 вересня у другому читанні законопроєкт №9534, який мав би відновити декларування посадовців та депутатів. Закон передбачає, що декларації чиновників будуть закритими ще на рік, а побачити чиюсь декларацію публічно можна буде лише за згоди декларанта.