Освітяни Верхнього Рогачика на Херсонщині не хочуть працювати на окупантів, а директором дитсадка призначили футболіста Ельнура Садигова з Києва

Новини
Ельнур Садигов

Російські окупанти і їхні ставленики в Верхньому Рогачику Каховського району на Херсонщині жаліються: місцеві освітяни не хочуть йти на них працювати. Через це загарбники не спроможні відкривати тут нові дитсадки і школи. Тому на посаду «директора» селищного ясла-садка №1 «Берізка» росіяни призначили 24-річного киянина Ельнура Садигова, який грав у футбол і нібито має освіту дипломата.

Про це з посиланням на окупаційні пабліки і власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Як пожалілися окупанти і їхні місцеві ставленики в одному зі своїх пропагандистських сюжетів, у Верхньорогачицькій громаді вони так і не спромоглися відкрити більше одного ясла-садка і однієї школи. Та й у них працювати, фактично, нікому. 

Представники окупаційної адміністрації громади стверджують, що хотіли б відкрити ще інші навчальні заклади. Але не можуть: кадрів для цього немає і навряд чи вони тут з’являться.

«Ми дуже довго не могли знайти керівника для ясла-садка. Ніхто не хотів йти. Після довгих пошуків знайшли людину, затвердили штатну чисельність у «міністерстві освіти Херсонщини», – розповіла колишня гауляйтерка Верхнього Рогачика Валентина Бєланова.

«Директором» захопленого ясла-садка №1 «Берізка» окупанти призначили Садигова Ельнура Нуралійовича, 7 лютого 1999 р. н. Він усе своє життя прожив у Києві, займався футболом у дитячо-юнацькій футбольній школі «Динамо» ім. Валерія Лобановського і, за його словами, має освіту дипломата. До Верхнього Рогачика молодий колаборант приїхав уже після повномасштабного вторгнення РФ в Україну, бо «не бачив для себе перспектив у Києві і вирішив усе почати з нуля». В цій громаді Садигов має рідних і друзів.

Зараз в очолюваній ним «Берізці» відкрита лише одна група, де «виховується» біля 20 дітей і працює 2 вихователя. До початку великої війни тут було щонайменше в п’ять разів більше дітей.

«Ми набирали вихователів дуже важко і довго. Тому ми пишаємося тим, що взагалі відкрилися. Я вважаю це вже досягненням», – сказав Ельнур Садигов.

За його словами, в ясла-садку немає технічного персоналу, тому нікому займатися навіть опаленням закладу. 

Також окупанти кажуть, що в єдиній відкритій у громаді школі не вистачає вчителів. Тут немає кому викладати російську мову і літературу, математику та інші предмети.

Як повідомляв ЦЖР, урочисто відкрита окупантами 3 жовтня школа в селі Архангельська Слобода Зеленопідської громади Каховського району Херсонщини закрилася наступного ж дня, а дітей відправили на дистанційне навчання. Як пояснюють росіяни, вони не змогли набрати вчителів, а також не забезпечили в школі військової охорони.