Жумаділов повідомив, як забезпечуватимуть харчування для ЗСУ

Новини
Арсен Жумаділов Фото: investigator.org.ua

Арсен Жумаділов, який очолив Агенцію ресурсного забезпечення армії, повідомив, як буде виконуватись забезпечення харчування для ЗСУ, і цей процес зазнає кількох принципових змін.

«1. Ми розділимо закупівлю товарів та послуг. Запускаємо попередні ринкові консультації з ключовими гравцями ринку. Наша мета – залучити виробників якісних товарів напряму та сильних логістичних операторів. Очікуємо, що вдасться забезпечити високу якість продукції, що поставляється, оптимізувати витрати в межах виконання контрактів та зробити ціноутворення прозорим.

2. В фокусі нашої категорійної стратегії – людиноцентричність. Недостатньо підвезти якісні продукти харчування. Маємо переконатись, що розроблені меню та розкладки, які не тільки про калорії, але й про зміст, що в тому числі врахує індивідуальні потреби, підвищить різноманітність та збалансованість харчування.

3. З урахуванням безпекової складової працюємо із колегами з Мінекономіки та Prozorro над рішенням, що дозволить зберегти конкурентність у процедурах та водночас забезпечуватиме недоступність небажаної для поширення інформації.
Маємо запустити сталу та прозору інституції, засновану на цінностях. Притаманні нам самим, вони проектуватимуться назовні в усьому тому, що ми робимо: людиноцентричність, доброчесність, професійність та відкритість», – повідомив він.

«Будемо втілювати наше бачення в новій сутності DOT – Державний оператор тилу. DOT – це про безперервне забезпечення та системність процесів, про партнера та опору для військових, про якісно нові підходи та трансформацію», – додав Арсен Жумаділов.

Нагадаємо:

  • Міноборони України підписало договір на послуги організації харчування у 2023 році військових частин, які дислоковані у тилових регіонах, на загальну суму 13,16 млрд грн. Контракт укладений із ТОВ «Актив компані» зі статутним капіталом у тисячу гривень та всіма ознаками фірми-«прокладки». При цьому ціни на найбільш ходові харчі у межах угоди виявилися завищеними у 2-3 рази порівняно з роздрібними цінами у магазинах Києва, пише журналіст та засновник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов у матеріалі для видання ZN.UA «Тилові пацюки Міноборони під час війни «пиляють» на харчах для ЗСУ більше, ніж за мирного життя».
  • Договір з «Актив компані» від імені Міноборони підписав Богдан Хмельницький – директор департаменту держзакупівель, у якого влітку проводили обшуки у справі щодо розкрадань на поставках амуніції для військових.
  • Автор розслідування про корупційні закупівлі харчів для Міноборони, засновник проєкту «Наші гроші» Юрій Ніколов розповів, як кілька тижнів намагався достукатися до чиновників у високих кабінетах, після чого вирішив оприлюднити документи публічно.