В Україні потяги затримуються по декілька годин через негоду

Новини
Фото: Погляд

У деяких регіонах вітер спричинив падіння дерев на залізничні колії, проблеми з сигнальною системою та електромережею, тому є низка суттєвих затримок рейсів.

Про це повідомила «Укрзалізниця».

«Залізничники на місцях з ночі оперативно ліквідовують наслідки та уможливлюють курсування поїздів: так, у деяких регіонах вітер спричинив падіння дерев на колії, проблеми з сигнальною системою та електромережею. Відповідно маємо низку суттєвих затримок», – інформує «Укрзалізниця».

За затримками потягів можна слідкувати в онлайн-режимі тут. Найбільше – на понад чотири години – наразі запізнюються потяги Івано-Франківськ – Черкаси та Пшемисль – Київ.

«Укрзалізниця» просить пасажирів цих та інших рейсів, що відстають від графіку, інформувати провідників та стюардів щодо необхідних пересадок: диспетчери централізовано координуватимуть рух і тривалість зупинок, щоб негода якомога менше вплинула на плани пасажирів.

Попри стихію на більшості території країни поїзди все ж продовжують рух. У Києві попри шквальний вітер, що пошкодив накриття приміського вокзалу, усі приміські поїзди та Kyiv City Express прямують чітко за розкладом.

  • Негода залишила без світла 306 тисяч споживачів у 1045 населених пунктах, найбільше відключень у Хмельницькій області.
  • Через сильні пориви вітру у Києві внаслідок падіння дерева одна людина зазнала травм, несумісних з життям. Ще одна дістала важку травму хребта.