ЗСУ атакує місця скупчення окупантів та їхньої техніки на Арабатській стрілці на Херсонщині

Новини
Арабатская стрелка

Упродовж години місця розміщення російських військових щонайменше у двох захоплених курортних закладах на Арабатській стрілці були вражені ймовірно ракетними ударами. Місцеві мешканці повідомляють, що атака продовжується, над Арабатською стрілкою помічені  безпілотники. 

За словами співрозмовників Центру журналістських розслідувань, повітряна тривога у Генічеському районі триває з 10:30 ранку. 

«Ракети поцілили у дві бази відпочинку – пансіонат «Юний» і «Блакитне полум’я» в селі Стрілковому. Звідти йде дим. Ці дитячі оздоровиці були захоплені рашистами і там знаходяться їхні «располаги», – розповіли мешканці Генічеської громади. 

За свідченнями місцевих, з Генічеська і села Генічеська Гірка до Стрілкового виїхали автомобілі швидкої допомоги та пожежні машини. 

Над Арабатською стрілкою і Азовським морем помічено прольот ракети і безпілотників. 

Місцеві мешканці згодом  також повідомили, що «бавовна» сталась і на базі відпочинку «Аура», де також поселені окупанти. 

База відпочинку «Аура»

Гауляйтер окупованої частини Херсонської областы Володимир Сальдо підтвердив ракетну атаку ЗСУ по цілях на Арабатській стрілці. Стверджує, що збито сім ракет, дві з яких «здетонували у пустинному районі» Арабатської стрілки, але загроза не минула. 

Далі буде…

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter