Окупанти визнали удар ЗСУ по штабу російського угрупування «Днепр» на Арабатській Стрілці

Новини
База відпочинку «Аура» («Юний»).

Російські окупанти визнали влучення ракет ЗСУ 1 листопада по штабу російського угруповання військ «Днепр» на Арабатській Стрілці у Херсонській області. Командувати ним замість генерал-полковника Олега Макарєвича нещодавно був призначений командуючий ВДВ РФ генерал-полковник Міхаїл Тєплінскій, який, як стверджують російські пропагандисти, в результаті української атаки не постраждав.

Про це повідомляє Telegram-канал «Генічеськ ua».

«Російські окупанти на своїх телеграм-каналах визнали вчорашнє влучення ракет ЗСУ по штабу рашисткого угруповання військ «Днепр» на Арабатській Стрілці, командувати яким нещодавно був призначений генерал Тєплінскій (пишуть, що не постраждав). Пропагандисти також підтверджують, що ракетні удари були нанесені і на «інші регіональні центри управління на косі Арабатська стрілка», однак начебто не були успішними, – йдеться в публікації.

Про те, що ЗСУ 1 листопада завдали ракетний удар по командному пункту УВ «Днепр», напередодні також писав Telegram -канал «ВЧК-ОГПУ». Його джерела повідомляли про загибель одного військового і тяжкі поранення ще кількох та наказ про приховування інформації: «Район нанесення удару оточений, дана команда про недопущення поширення інформації про факт влучення».

«Учора (відразу після нашої публікації) гауляйтер ТОТ Херсонської області Володимир Сальдо брехав, що хвалене російське ППО збило усі сім ракети, випущених ЗСУ. Але ракети все ж таки досягли цілі , прилетівши в базу відпочинку «Аура» («Юний»), яка до вчорашнього дня був розташований за селом Стрілкове. Від пансіонату майже нічого не залишилося. Як і від тих російських «мальчиков» у трусиках, які якраз і охороняли Тєплінского», – пише «Генічеськ ua».

За його інформацією, карети швидкої допомоги та пожежні автомобілі до самого вечора знаходилися на території зруйнованого пансіонату.

Як повідомляв ЦЖР, 1 листопада ракетними ударами ЗСУ були вражені місця розміщення російських військових щонайменше у двох захоплених курортних закладах на Арабатській стрілці .

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter