Переселенка з Білорусі Наталія Черевко після призначення гауляйтеркою села Вільне мститься тим, хто допомагав їй облаштуватися на Херсонщині

Новини
Наталія Черевко, колаборантка. Фото з соцмереж

62-річна Наталія Черевко, яка після аварії на Чорнобильській АЕС переселилася з Білорусі на Херсонщину і довгі роки очолювала будинок культури в Нижньосірогозькій громаді Генічеського району, стала гауляйтеркою села Вільне. Тепер вона організовує святкування «дня воссоєдінєнія» з Росією і мститься усім, хто допомагав їй свого часу облаштуватися в цьому селі.

Про це з посиланням на окупаційні пабліки і власні джерела повідомляє Центр журналістських розслідувань.

Про бурхливу діяльність гауляйтерки села Вільне Нижньосірогозької громади Наталії Черевко останнім часом не раз писали окупаційні телеграм-канали. Вони повідомляли про те як колаборантка провела 29 вересня свято з мітингом і автопробігом на честь «воссоєдінєнія» Херсонської і Запорізької областей, «ДНР» і «ЛНР» з Росією.  5 жовтня Наталія Черевко святкувала у Вільному день заснування розташованої в 800 кілометрах російської Республіки Адигея. А наприкінці жовтня вона влаштувала семиденне свято з нагоди 80-річчя звільнення Нижньосірогозької громади від німців у роки Другої світової війни під назвою «Неделя воинской славы».

Організована Наталією Черевко виставка до дня заснування російської Респубілки Адигея в селі Вільне. Фото з окупаційних пабліків

Як розповіли ЦЖР мешканці села Вільне, Черевко Наталія Петрівна, 25 травня 1961 р. н., з самого початку окупації перейшла на бік ворога. До цього часу вона довгі роки очолювала Вільненський сільський будинок культури, а також була завідувачкою відділу інформаційно-просвітницької роботи та культурно-дозвіллєвої діяльності Нижньосірогозької селищної ради в селах Вільне, Верби, Донцове і Змагання. 

«Наталія Черевко переселенка з Білорусі, з ураженої після аварії на Чорнобильській АЕС території. До Нижніх Сірогоз вона свого часу переїхала за оголошенням у журналі: в селищі якраз шукали працівників культури. Їх запросила на роботу тодішня начальниця нашого відділу культури Світлана Шокарєва, яка зараз разом зі своїм чоловіком Анатолієм Шокарєвим працює на ворога. Черевко тоді переїхала до Нижніх Сірогоз зі своєю подругою-бібліотекаркою і почала у нас грати на баяні. Згодом їх переманило до села Вільне керівництво місцевого господарства, дали Наталії Черевко посаду директорки будинку культури, житловий будинок і все, що тільки душа забажає», – розповіли ЦЖР мешканці Нижньосірогозької громади.

За словами місцевих, Наталія Черевко кілька разів балотувалася на посаду сільського голови Вільного, але щоразу невдало. Останні роки вона займалася у громаді «гастролями» місцевих колядувальників-курдів, що приносило доволі непоганий заробіток.

З приходом окупантів Наталія Черевко не лише отримала посаду російської гауляйтерки села Вільне, а й мстилася всім тим, хто допомагав їй колись облаштуватися на Херсонщині. Вона тероризувала, погрожувала розправами і надсилала російських військових до місцевих вчителів, колишніх колег і просто до людей, які її підтримували.

Як повідомляв ЦЖР, підозру в державній зраді отримала 53-річна Олена Видра, директорка Новоолександрівського ліцею Нижньосірогозької громади. Вона тероризувала батьків учнів і погрожувала їм насильно вивезти їхніх дітей до Криму. Також вона знялась у сюжеті російського державного пропагандистського телеканалу «Россия-1», в якому розповіла як «героїчно врятувала від бандерівців» потворний шкільний барельєф з совєтськими солдатами.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter