Авіація та артилерія ЗСУ уразили 3 райони зосередження росіян та 1 артилерійський засіб — Генштаб

Новини
Повітряні сили підтвердили влучання по інфраструктурі вкраденого в України керченського суднобудівного заводу «Залів» Фото: соцмережі

Генштаб ЗСУ повідомив про удари авіації та реактивної артилерії Сил оборони по росіянах протягом 4 листопада 2023 року.

«Протягом доби авіація Сил оборони завдала 3 удари по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника. Підрозділи ракетних військ уразили один артилерійський засіб противника», – йдеться в повідомленні.

Повітряні сили підтвердили влучання по інфраструктурі вкраденого в України керченського суднобудівного заводу «Залів», де стояв новітній російський носій «Калібрів».

«Ввечері 4 листопада Збройні сили України завдали успішних ударів по морській та портовій інфраструктурі суднобудівного заводу «Залив» у тимчасово окупованій Керчі», – йдеться в повідомленні.

У телеграм-каналах з’явилась інформація, що у Криму на суднобудівному заводі у Керчі є попадання в малий ракетний корабель «Каракурт», що будується. В окупованому Криму 4 листопада лунали вибухи, оголосили повітряну тривогу, а окупанти заявляли, що влаштували димову завісу в Севастопольській бухті, повідомляв так званий «губернатор» Севастополя Михайло Развожаєв.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter