Війська РФ зміцнюють фортифікаційне обладнання та підтягують резерви на Півдні – Сили оборони Півдня

Новини
Свіжі фортифікації довкола н.п. і в лісосмугах на півночі захопленої частини Запорізької обл., листопад 2023 р.  Джерело фото: YouTube. Колажі:investigator.org.ua

На півдні ворог продовжує зміцнення фортифікаційного обладнання позицій та підтягування резервів.

Про це повідомляє пресцентр Сил оборони Півдня.

Як зазначається, ворог веде спостереження за діями Сил оборони на правобережжі та не припиняє тиснути артилерійськими обстрілами, активно застосовує дрони.

“Водночас ознак формування наступальних угруповань не виявлено. Сили оборони надалі утримують позиції на лівобережжі Дніпра. Продовжують завдавати вогневого ураження противнику”, – йдеться у повідомленні.

На ТОТ Запорізької та Донецької областей у ворожої армії, схоже, масштабна ротація особового складу. У містах і селищах в рази побільшало військових, а разом із ними почастішали рейди російських силовиків, а окупаційні адміністрації активізувались на ниві експропріації житла. 

Впродовж тижня Центр журналістських розслідувань за допомогою своїх інформаторів та  соціальних мереж стежив за тим, як окупанти тимчасово живуть на Півдні України

Як повідомляв ЦЖР, окупанти також будують нові оборонні споруди на північ від Токмака.

Росія також заполонила своїми солдатами більше 170 населених пунктів на окупованому півдні України. Найбільше непроханих гостей – у селах довкола Бердянська і Маріуполя, поряд з логістичними шляхами на Токмак  і Пологи.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter