Суд заарештував майно мера Одеси Труханова

Корупція
Мер Одеси Геннадій Труханов Фото: odessit.ua

Солом’янський районний суд Києва наклав арешт на майно Одеського міського голови Геннадія Труханова.

Про це розповіла 26 лютого суддя-спікер Солом’янського суду Марія Зелінська, передає Центр журналістських розслідувань з посиланням на «Українську правду».

За її словами в суд надходили відповідні клопотання Спеціалізованої антикорупційної прокуратури та НАБУ щодо арешту майна мера Одеси і його заступника Павла Вугельман.

Зелінська підтвердила, що суд прийняв рішення про арешт майна Труханова. Що стосується Вугельман, то, за словами судді-спікера засідання суду в цьому клопотанні було закритим, тому «інформація про розгляд та результати не може бути надана судом».

Як відомо, НАБУ підозрює Труханова, його заступника, а також директора департаменту комунальної власності та голову постійної комісії з питань комунальної власності Одеської міськради в привласненні майна за схемою, що заподіяла державі 185 млн грн збитків.

У 2016 році Одеська міська рада придбав приміщення колишнього заводу «Краян», за версією слідства, переплативши більш ніж в два рази.

Труханова і Вугельман затримали в аеропорту «Бориспіль» 14 лютого: мер Одеси прилетів з Варшави, а його заступник прибув з Ізраїлю.

Повідомлялося про 8 підозрюваних у справі, 6 з яких були затримані, ще двоє перебували в розшуку.

15 лютого суд відпустив Труханова і Вугельман на поруки: за міського голову поручився нардеп від БПП Дмитро Голубов, а за його заступника – нардепи Пресман і Мірошниченко.

26 лютого Апеляційний суд Києва підтвердив запобіжний захід Трухановому.