Ситник розповів про зміст записів з кабінету Холодницького: злив інформації та тиск на прокурорів – ЗМІ

Корупція

Під час прослуховування кабінету головного антикорупційного прокурора Назара Холодницького вдалося зафіксувати інформацію про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень в певних виробництвах.

Про це в інтерв’ю ZN.UA розповів директор Національного антикорупційного бюро Артем Ситник, передає Центр журналістських розслідувань.

«По-перше, мова йде про зливі інформації про підготовлювані обшуках тим людям, у яких ці обшуки повинні були проводитися. По-друге, про тиск на певних посадових осіб для прийняття ними певних рішень», – розповів Ситник.

Він зазначив, що мова йде не тільки про прокурорів, а й про суддів, на яких тиснули для прийняття незаконних рішень.

«Зокрема, тиск на суд чиниться з тією метою, щоб суд не розглядав клопотання детективів НАБУ про проведення обшуку в особи, яка є другом Холодницького», – зазначив Ситник.

Також на плівках є докази підбурювання свідка до дачі неправдивих показань.

«Це лише короткий перелік того, що зафіксовано на цих записах», – зазначив директор НАБУ.

Він уточнив, що мова йде про наступні справах: про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справі за заявою і. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справі, що стосується фірми «Золотий мандарин», яку пов’язують з народним депутатом Логвинського; розслідуваннях, пов’язаних з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідуваннях, пов’язаних з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу. За даними ZN.UA, в двох останніх випадках мова про Н.Корчак і О.Бахматюк.

За словами директора НАБУ, «прослушка» кабінету Холодницького велася місяць.

«Складно уявити, що б ми могли почути, якби записи велися не чотири тижні, а чотири місяці …», – сказав Ситник.

Раніше генеральний прокурор Юрій Луценко підтвердив слідчі дії НАБУ і ГПУ щодо керівника САП Назара Холодницького. При цьому генпрокурор відмовився коментувати результати слідчих дій.

Нагадаємо, 20 березня, на зовнішній поверхні акваріума в робочому кабінеті глави Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницького виявили приховані засоби прослуховування. Пізніше ЗМІ повідомили про те, що кабінет антикорупційного прокурора Назара Холодницького прослуховувало НАБУ за згодою генерального прокурора.