Льодову арену у Краматорську не завершать до Нового року – Жебрівський

Донбас

Реконструкцію спортивного комплексу із будівництвом критої ковзанки, на які з обласного бюджету вже виділили 56 мільйонів гривень, не завершать до грудня 2017-го, як було передбачено планом виконання робіт договору. Згідно нового графіку, будівництво завершать до лютого 2018 року. 

Про це в коментарі  “Центру журналістських розслідувань”  повідомив голова Донецької облдержадміністрації Павло Жебрівський.

За його словами, затримка будівництва льодової арени спричинена корекцією проектно-кошторисної документації та перезакупівлею металевих опор. Жебрівський повідомив, що крита ковзанка у Краматорську будується за проектом льодової арени «Альтаїр» у Дружківці, але повний пакет  проектних документів замовник робіт – департамент капітального будівництва ОДА не отримав.

“Місто, яке передало нам цей проект, отримало його з Дружківки не в повному обсязі. І коли приступили до побудови льодової арени,то виявилось, що в Дружківці опори були із «Сєвєрсталі», із Росії. Їх неможливо купити там і почались заміни на дніпровські опори. Після цього відбулось досить велике коригування, тому що не враховано досить багато речей, багато листків із того проекту Дружківка не передала місту Краматорськ», – пояснив Павло Жебрівський.

Підрядник –  ТОВ «Будівельна компанія «Крамміськбуд» визначила корекцію кошторису об’єкту у 17 мільйонів гривень і в результаті переговорної процедури вона була затверджена департаментом капітального будівництва Донецької ОДА. Однак очільник області із подорожчанням об”єкту на таку суму не погоджується.

«На сьогоднішні нарахували десь 83 мільйони. Однак я не затвердив цю проектно-кошторисну вартість. Мене не влаштовує та вартість, яка, на мій погляд,  є завищеною. Поки що виділили ті 56 мільйонів, а далі вже управління капітального будівництва працює над тим, щоб узгодити проектно-кошторисну вартість. Думаю, десь 72-74 мільйони – це буде кінцева вартість даного проекту”, – сказав у відеокоментарі Павло Жебрівський.

Нагадаємо, підряд на будівництво критої ковзанки у Краматорську в грудні 2016-го отримала місцева будівельна компанія “Крамміськбуд”.Співзасновником БК “Крамміськбуд” до лютого 2014-го був народний депутат з фракції “Блок Петра Порошенко”  Максим Єфимов. Нині “БК Крамміськбуд” належить Людмилі Ульященко та Олені Близнюк – невістці Анатолія Близнюка, екс-міністра регіонального розвитку та ЖКГ в уряды Миколи Азарова.

Максим  Єфімов був співавтором  законопроекту про передачу залишків коштів на казначейських рахунках окупованих міст до спецфондів бюджетів населених пунктів вільних територій. Будівництво критої ковзанки у Краматорську за 56 мільйонів гривень, яке дісталось «рідній» фірмі нардепа,  фінансується саме з цих коштів.

У серпні 2017-го в результаті переговорної процедури фірмі “Крамміськбуд”  виділили ще 17 мільйонів гривень на додаткові роботи.

Детальніше про скандальне будівництво одного з найдорожчих проектів, що зводиться сьогодні у рамках програми відбудови інфраструктури Донбасу, читайте у розслідуванні Вікторії Рощиної  «Слизька доріжка до ковзанки».