Порошенко помилує злочинницю заради прискорення повернення заручників – Ірина Геращенко

Донбас
Президент Украины Петр Порошенко Фото: president.gov.ua

Президент Петро Порошенко найближчим часом видасть указ про помилування державної злочинниці, щоб продовжити і прискорити процес звільнення українських заручників, яких на тимчасово окупованій частині Донбасу утримують бойовики російського-терористичних військ.

Про це повідомила на засіданні погоджувальної ради перший віце-спікер Ірина Геращенко, передає Центр журналістських розслідувань.

«Президент поставив завдання, щоб між першою і другою хвилею звільнення заручників був недовгий термін (а не довгий, – ред.). І в найближчі години, найближчим часом, президент України піде на те, щоб помилувати жінку, яка зробила серйозний злочин проти держави Україна», – сказала вона, пише LIGA.net.

У відповідь на такий жест, зазначила Геращенко, «точно також ми будемо чекати звільнення, в першу чергу наших військових, яких вже довгий час утримують на окупованих територіях».

Нагадаємо, на Донбасі в середу, 27 грудня, завершився обмін полоненими між Україною і бойовиками так званих «ДНР» і «ЛНР». 74 звільнених українців повернулися додому. На окуповані території із заявлених раніше до обміну 306 погодилися повернутися 238 громадян.