Путін зібрав Радбез РФ через закон про деокупацію Донбасу

Донбас

Президент країни-агресора РФ Володимир Путін провів нараду з постійними членами Ради безпеки РФ, на якому обговорювалося прийнятий Верховною Радою закон про деокупацію окремих районів Донбасу.

«Учасники наради відзначили, що, безумовно, закон може самим негативним чином вплинути на перспективи» внутрішньоукраїнського врегулювання «. Було наголошено на безальтернативність мінських угод і нормандського формату», – наголошується в повідомленні на сайті Кремля, передає Центр журналістських розслідувань.

Серед учасників наради – глава уряду РФ Дмитро Медведєв, голова Ради Федерації Валентина Матвієнко, міністр оборони Сергій Шойгу, директор Служби зовнішньої розвідки Сергій Наришкін, міністр внутрішніх справ Володимир Колокольцев.

18 січня повідомлялося, що в МЗС Російської Федерації вважають закон про деокупацію і реінтеграції окремих районів Донбасу, захоплених підконтрольними Кремлю бойовиками, «повністю суперечить мінським угодами».

18 січня 2018 року Рада прийняла закон про деокупацію і реінтеграцію тимчасово окупованих районів Донецької та Луганської областей. Парламент, зокрема, законодавчо визнав Росію агресором і окупантом, а також схвалив рішення президента про використання ЗСУ для звільнення ОРДЛО від кремлівських найманців.