РФ готова до поступового розширення місії ООН на Донбасі – Волкер

Донбас
Спецпредставник Держдепу США по Україні Курт Волкер Фото: Сергій Бейко/Громадське

Росія готова до того, щоб миротворча місія ООН на Донбасі розміщувалася не тільки на лінії зіткнення в Донбасі, а на широких його територіях.

Про це повідомив спецпредставник США з питань України Курт Волкер під час телефонної конференції з журналістами за результатами зустрічі з помічником президент РФ Владиславом Сурковим, повідомляє Центр журналістських розслідувань з посиланням на Hromadske.ua.

«На минулій зустрічі (з Сурковим, – ред.) Росія, на мою думку, була більш відкритою до ідеї широкого мандата для миротворчої місії», – сказав Волкер.

На його думку, коли миротворча місія почне працювати, то з часом вона може розширюватися.

«Вона може почати з лінії зіткнення, а потім розміститися на більш широкі території. В кінці ми будемо мати миротворчу місію на всій території (Донбасу, – ред.)», – сказав Волкер.

«Ми побачимо, чи повернеться російська сторона з оновленим пропозицією про те, як, на їхню думку, повинна працювати (місія, – ред.). І потім ми розглянемо цю пропозицію», – зазначив Волкер.

Він уточнив, що поки не отримав від Суркова інформації про конкретні терміни ідеї РФ по миротворцям.

27 січня 2017 року помічник президента РФ заявив, що варіант миротворчої місії ООН на сході України «виглядає цілком реалізованим».