СБУ затримали перевізника, який «заочно» оформляв виплати для жителів Луганська

Донбас

Контррозвідка Служби безпеки України заблокувала трафік незаконного отримання українських соціальних виплат. Перевізника затримали на КПВВ «Майорське». Він прямував до Сєвєродонецька для чергового незаконного оформлення соціальних нарахувань.

Про це пресслужба СБУ.

«Підприємець із тимчасово окупованого Луганська, який займався пасажирськими перевезеннями на підконтрольну українській владі територію, надавав послуги з «заочного» оформлення соцвиплат», – сказано в повідомленні.

«У чоловіка виявлено майже п’ятдесят банківських карток, велика кількість нотаріальних довіреностей і документів жителів тимчасово окупованих територій Луганської області», – сказано в повідомленні.

Зараз співробітники СБУ перевіряють, чи немає серед «клієнтів» перевізника членів незаконних збройних формувань, а також чи не пов’язаний він із так званою «МГБ ЛНР».

«Встановлюють посадових осіб українських держустанов, які ймовірно причетні до функціонування схеми», – додали в пресслужбі.

  • Контррозвідники СБ України затримали в районі проведення операції Об’єднаних сил колишнього найманця незаконних збройних формувань терористичної організації «ДНР», який 6 років перебував у загальнодержавному розшуку.