Потік людей через «Станицю Луганську» збільшився у шість разів після скасування обмежень бойовиками

Донбас
КПВВ «Станиця Луганська», Луганська область Фото: Facebook Восток SOS

Бойовики «ЛНР» скасували обмеження на прохід через через пішохідний пункт пропуску «Станиця Луганська» у Луганській області. Через це пасажиропотік через КПВВ збільшився у шість разів.

Про це повідомляє видання «Новини Донбасу» з посиланням на коментар прес-офіцера ДПСУ у складі Об’єднаних сил Ігора Лизогуба.

За словами прес-офіцера, 10 листопада, коли ще діяли обмеження бойовиків, лінію зіткнення в Луганській області у напрямку непідконтрольної території перетнули 199 осіб, на контрольовану територію пройшли 65 осіб.

У четвер, 11 листопада, після спрощення перетину КПВВ з боку бойовиків, на окуповану територію зайшли 572 особи, у зворотному напрямку — 1050 осіб.

Лизогуб зазначив, що прикордонні загони щодня виходять на чергування у достатній кількості, щоб забезпечити перетин лінії дотику громадянами.

Нагадаємо:

  • 11 листопада бойовики скасували документальне підтвердження мети виїзду мешканців тимчасово окупованої території Луганської області на підконтрольну уряду України територію через КПВВ «Станиця Луганська».
  • КПВВ «Станиця Луганська» працює щодня з 8.00 до 16.00. Для виїзду з ТОТ з реєстрацію місця проживання на тимчасово окупованій території Луганської області необхідно мати Дозвіл на виїзд від так званої «Постійної робочої групи ЛНР» і — електронний дозвіл для проходження КПВВ, оформлений на сайті Реєстру дозволів для переміщення осіб через лінію розмежування у межах Донецької та Луганської областей Служби безпеки України.