На Донеччині окупанти прагнуть якнайшвидше захопити Авдіївку та Новомихайлівку – Тарнавський

Донбас
Бійці 58-ї окремої мотопіхотної бригади ім. гетьмана Івана Виговського ведуть вогонь по ворогу з 82-мм міномета. Фото: 59 ОМБр

На Донеччині російські окупанти намагаються будь-якою ціною та якнайшвидше захопити Авдіївку та Новомихайлівку, тому дедалі частіше долучають до штурмових піхотних груп бронегрупи.

Про це повідомив командувач оперативно-стратегічним угрупованням військ «Таврія» Олександр Тарнавський у Telegram.

«Ми бачимо мету противника – будь-якою ціною і якнайшвидше захопити Авдіївку, Новомихайлівку та втрачені ним минулого літа території. До штурмових піхотних груп ворог дедалі частіше долучає бронегрупи. Але українські воїни стійко тримають оборону. Російського агресора активно нищать і беруть у полон зокрема й наші свіжі сили, що вступили в бій», – написав Тарнавський.

Він зазначив, що минулої доби ворог завдав 25 авіаційних та 2 ракетних удари, вчинив 57 штурмових дій та 663 артобстріли.

При цьому загальні втрати окупантів 10 лютого становили 458 солдатів і 25 одиниць військової техніки, не враховуючи дрони.

Серед знищеної або пошкодженої техніки – 9 танків, 11 бойових бронемашин, 2 артсистеми, 2 автомобілі та 1 одиниця спеціальної техніки, 1 склад боєприпасів. Також було знищено ще 1 важливий об’єкт росіян. Нейтралізовано або знищено 139 дронів різних типів.

***

24 лютого 2022 року президент РФ Володимир Путін заявив про проведення «спеціальної військової операції» на окупованому Донбасі. Росія завдала ракетних ударів по території України і розпочала пряме повномасштабне вторгнення на чотирьох напрямках. Збройні сили України дають відсіч ворогові: план бліцкрігу – захопити Київ за два-три дні – провалився, російська армія відступила від столиці, зазнала нищівної поразки на Харківському напрямку, у листопаді 2022 року ЗСУ звільнили Херсон і правобережжя області. Російські військові вчиняють тисячі воєнних злочинів та злочинів проти людяності на всій території України. 

Центр журналістських розслідувань веде щоденну хроніку Війна Росії проти України на всіх майданчиках: YouTubeFacebook, TelegramTwitter