«Мають бути готові в будь-який день». Зеленський закликав українців сподіватися на себе та військових у разі можливої атаки Росії

Крим

Президент України Володимир Зеленський заявив, що поки що повномасштабної війни в Україні немає, але держава та громадяни повинні розраховувати на себе і на своїх військових.

Про це він заявив на Херсонщині поблизу окупованого Криму, де Україна проводить тактичні навчання МВС.

«В інформаційному просторі занадто багато інформації про повномасштабну війну з боку РФ. Ми розуміємо всі ризики. Якщо є у вас чи будь-яких людей якась додаткова інформація щодо 100% вторгнення РФ, починаючи з 16 числа, давайте нам цю інформацію», – звернувся він до західних журналістів.

Зеленський закликав не панікувати.

«Ми повинні, як держава, розраховувати на себе, перш за все, на своїх військових, на своїх громадян. І маємо бути готові будь-якого дня», – сказав він.

  • Міністерство закордонних справ України закликає громадян зберігати спокій та не панікувати на тлі повідомлень про можливе нове вторгнення Росії.
  • 12 лютого президент США Джо Байден проведе телефонну розмову із президентом Росії Володимиром Путіним на тлі загрози нового вторгнення Росії в Україну. Напередодні посольства низки країн офіційно закликали своїх громадян виїхати з України.
  • Головний редактор BlackSeaNews Андрій Клименко опублікував нову карту перекриття Росією районів Чорного та Азовського морів.