У Криму окупанти обшукали будинок та затримали голову мусульманської громади «Алушта» Абдулу Гафарова

Крим
Абдул Гафаров, головf мусульманської релігійної громади «Алушта». Фото: crimean-solidarity.org

В окупованому Криму російські силовики вранці 30 листопада провели у селі Верхня Кутузівка обшук у будинку Абдули Гафарова, голови мусульманської релігійної громади «Алушта», яка не входить до підконтрольного окупантам Духовного управління мусульман Криму та Севастополя. Після обшуку Гафарова відвезли до відділу поліції в Алушті.

Про це повідомляє громадське об’єднання «Кримська солідарність».

За інформацією активістів, перші відомості про обшук у Абдули Гафарова, який проживає в селі Верхня Кутузівка міського округу Алушти, надійшли о 6:20 ранку.

Як повідомила дружина Гафарова Фатма, обшук проводили 6-7 співробітників Центру протидії екстремізму (Центр Е) у масках.

Після завершення обшуку силовики забрали Абдулу Гафарова до відділу поліції в Алушті.

У «Кримській солідарності» нагадали, що у серпні 2023 року «суд» у Криму призначив Гафарову адміністративний арешт за статтею 20.2.2 КоАП РФ (Організація масового одночасного перебування та (або) пересування громадян у громадських місцях, які спричинили порушення громадського порядку). Він провів у слідчому ізоляторі чотири доби. Тоді його затримали біля будівлі «Київського районного суду» в Сімферополі, куди він приїхав на відкрите судове засідання.

Нагадаємо: