В Україні судитимуть ще двох кримських «суддів», які незаконно депортували українських громадян з півострова

Крим
«Євпаторійський міський суд». Фото wikimapia.org

Прокуратура АРК повідомила про підозри двом окупаційним «суддям» незаконного «Євпаторійського мійського суду», які причетні до депортації українців з території півострова. За інформацією Центру журналістських розслідувань, це Ізмайлов Руслан Мавліч та Нанаров Олексій Олександрович.

Як повідомили в пресслужбі Прокуратури Автономної Республіки Крим та м.Севастополя, обвинувачені брали безпосередню участь у реалізації злочинної політики держави-окупанта, спрямованої на зміну демографічного складу населення у Криму.

«Судді» достовірно знали, що з 2014 року громадяни України, які мешкають на півострові мають статус осіб, що перебувають під захистом міжнародного гуманітарного права. Всупереч цьому вони ухвалили рішення про видворення українців із Криму. Незаконні рішення були мотивовані нібито відсутністю дозвільних документів та недотриманням «правил перебування на території РФ». Однак жодні додаткові дозволи окупаційної адміністрації РФ в Криму для проживання громадян України на тимчасово окупованій території півострова за національним законодавством не передбачені», – повідомили в прокуратурі.

Нагадаємо: 

  • Прокуратура АРК повідомила про підозри двом окупаційним суддям незаконно створеного «Євпаторійського міського суду Республіки Крим» Вільховому Ігорю Миколайовичу та Кротовоій Людмилі Володимирівні.
  • Прокуратура Автономної Республіки Крим і Севастополя скерувала до суду обвинувальні акти проти двох колишніх українських суддів, які у 2014 році, на початку окупації Росією Криму, зрадили присязі та перейшли на службу до незаконно створених окупантами судових органів. Обвинувачені причетні до незаконної депортації мешканців півострова.