Повітряні сили уточнили, як був знищений російський десантний корабель «Новочеркаськ» у порту Феодосії

Крим

Великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ “Новочеркаськ” у порту Феодосії знищили крилатими ракетами з тактичної авіації Повітряних Сил.

Про це повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат в ефірі “Радіо Свобода”.

Ігнат також спростував інформацію росіян про нібито два збиті українські Су-24, додавши, що “росіяни у своїх звітах вже давно і F-16 “знищують”. Як відомо, цих винищувачів Україна ще не отримала.

“(Поцілили) крилатими ракетами. Що тут конкретизувати? У нас не так багато цих засобів на озброєнні, які передали нам партнери. Просто зараз будуть питати, а якою саме − нашою чи партнерською, бо кожен виробник хоче бачити такі результати своєї роботи, бо це як і реклама своєї роботи. У нас є Storm Shadow і Scalp на озброєнні”, – сказав він.

Він додав, що для знищення такого корабля довелося запустити “явно не одну ракету”, бо “крилаті ракети ворог може збивати”.

Також, за його словами, той великий вибух, який спостерігали на ворожому кораблі, свідчить про те, що це був не “підрив чогось там незначного”, а була “детонація боєприпасів, оскільки великий десантний корабель використовується для перевезення техніки, озброєння і особового складу”.

Після знищення ЗСУ великого десантного корабля «Новочеркаськ» Чорноморського флоту Росії  у порту Феодосії у місті перекрито рух транспорту, відбувається евакуація людей.

Близько 02.30 ночі 26 грудня тактична авіація Повітряних Сил ЗСУ атакувала крилатими ракетами великий десантний корабель Чорноморського флоту РФ «Новочеркаськ» у порту Феодосії. Він знищений.

ВДК “Новочеркаськ” − це корабель проекту 775, який будувала для СРСР соціалістична Польща з 1975 по 1991 рік з урахуванням можливості проведення операцій в океані.

ВДК – 46 “Новочеркаськ” був прийнятим до складу флоту в 1987 році.

Про успіхи ЗСУ на кримському напрямку у 2023 читайте та дивіться в інтерв’ю з військовим аналітиком Павлом Лакійчуком, керівником безпекових програм “ентру глобалістики “Стратегія ХХІ”.