Новим «омбудсменом» в окупованому Криму став прокурор-зрадник Олександр Штехбарт

Крим
Колаборант Олександр Штехбарт. Фото: прес-служба “Госсовєта Криму”
Колаборант Олександр Штехбарт. Фото: пресслужба “Госсовєта Криму”

“Госсовєт” Криму призначив новим “уповноваженим з прав людини” колишнього в.о. прокурора АРК Олександра Штехбарта. До призначення він був помічником омбудсмена.

Депутати “Госсовєта” Криму на сесії “парламенту” узгодили призначення Олександра Штехбарта новим “омбудсменом”. За його кандидатуру проголосували 62 з 64 присутніх “депутатів”. Після голосування Штехбарт приніс “присягу уповноваженого з прав людини”.

Як повідомляє пресслужба “Госсовєта”, Олександр Штехбарт закінчив Харківський юридичний інститут. 25 років працював в органах “прокуратури, міністерстві праці та соцзахисту Республіки Крим”. Останнє місце роботи – помічник омбудсмена.

Штехбарт – один із перших зрадників українській присязі. На самому початку окупації Криму – 4 березня 2014 року – президія Верховної Ради АРК призначила його в.о. прокурора Криму. Проте співробітники прокуратури відмовились підкорятись призначенцю Аксенова. А вже 11 березня “прокурором” Криму стала Наталя Поклонська.

Від листопада 2019 року до травня 2023 року посаду “уповноваженого з прав людини” в окупованому Криму обіймала колаборантка – колишня “віцепрем’єрка” “уряду” Аксенова Лариса Опанасюк – мати сестер-близнюків, співачок українського дуету “Anna Maria”, які продовжили кар’єру на материковій Україні.

Колаборантка Лариса Опанасюк, Анна та Марія Опанасюк. Фотоколлаж: Showbiz 24

Колаборантка Лариса Опанасюк, Анна та Марія Опанасюк. Фотоколаж: Showbiz 24

З посади “омбудсмена” Ларису Опанасюк зняли за її власною заявою ще за півтора року до закінчення каденції. Проте, скоріше за все, звільнення спричинив скандал із висловлюванням доньок-співачок, які саме напередодні відставки матері засудили війну Росії проти України та заявили, що Крим був, є і буде українським.

Через 5 місяців після відставки – 5 жовтня 2023 року – 60-річна Лариса Опанасюк померла після хвороби.